Salače trápila technika, závod v Německu nedokončil

V neděli 20. června vyvrcholil letošní osmý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu poprvé v životě startoval z pole position, ale v jeho průběhu ho trápily technické problémy a závod nedokončil.

Po vítězství v sobotní kvalifikaci zaznamenal Salač v ranním warm-upu až šestadvacáté místo. Na vině byl motocykl. „Ráno jsem se trápil s motorkou, která nefungovala tak, jak bych chtěl,“ popsal dopolední část neděle Salač. V závodě se českému zástupci podařil start, ale hned zkraje prvního kola na něj soupeři zaútočili a do druhého kola vjížděl jako čtvrtý. Propad pořadím bohužel pokračoval a po deseti kolech již byl Filip mimo bodované pozice. Ve třináctém kole zajel do boxů a závod tím pro něj skončil. Podruhé v řadě tak nedokončil z důvodu technické závady a byl pochopitelně velmi zklamaný.

„Do závodu jsem měl dobrý start, ale v první zatáčce tam byl jeden ze soupeřů delší a trochu mě vytlačil. Byl jsem na čtvrtém místě a postupně mě jezdci začínali předjíždět na rovinkách. Absolutně jsem nevěděl co dělat, protože jsem v každém kole ztratil tři nebo čtyři pozice na hlavní rovince. Opět jsem se trápil s výkonem motoru, kdo sledoval závod, tak to viděl. Nemohl jsem pořád všechny objíždět venkem, to jde na Sachsenringu docela ztěžka. Motorka pak úplně zvadla, takže jsem zajel do boxů. Nevíme, co s tím, strašně mě to štve, dneska jsem měl největší příležitost svého života, protože zdejší trať není úplně na motor. Nedá se nic dělat. Budu koukat dopředu, uvidíme, co bude teď dál,“ okomentoval osmý závod sezóny Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist