Salač: Okruh se mi moc líbí, ale je náročný

Mistrovství světa silničních motocyklů je v americkém Austinu a páteční program tradičně patří volným tréninkům, ve kterých český závodník Filip Salač poznával pro sebe novou trať. Ta patří mezi nejdelší v kalendáři Grand Prix, navíc má dvacet různorodých zatáček.

Jezdec týmu Redox Prüstel GP ve třídě Moto3 proto v prvním volném tréninku netlačil na časy, takže nejlepší kolo zajel za 2'22,008 a obsadil 23.místo s rozdílem 3,4 vteřiny. Třebaže měl rozjetá kola na lepší časy, ve druhém tréninku zlepšil své maximum na hodnotu 2'19,304, takže z toho bylo 24.místo se ztrátou 2,6 vteřiny. Během pátečního večera Filip s týmem pracoval na vyhodnocení dat a nalezení míst, kde se zlepšit.

Filip Salač po pátečních trénincích uvedl: „V prvním tréninku jsem se snažil co nejvíce poznat trať, protože je dlouhá a těžká. Moc se mi okruh líbí, ale je náročný. I ve druhém tréninku jsem jel zatáčky, ve kterých nevím, kde přidat a kde ubrat. Není to vůbec jednoduché, ale máme to všichni nováčci stejné. V prvním tréninku jsem kvůli tomu moc netlačil na časy, protože jsem chtěl trať poznat co nejlépe a najít stopu. Učil jsem se od ostatních jezdců.“

„Ve druhém tréninku jsme na začátku zkoušeli tvrdou pneumatiku s ohledem na závod. Na sobotu to vypadá, že bude pršet, takže nebude čas vyzkoušet to, co se bude moci jet v závodě. Na posledních sedm minut jsem na závěrečná dvě kola vyjel na nových medium pneumatikách. Bohužel v obou dvou kolech jsem udělal chybu, která mě stála hodně. Moc mě to mrzí, protože jsem mohl jet velice rychle.“

„Motorka byla připravená na lepší čas. Šlo o to, že jsem se snažil dotáhnout jezdce přede mnou a přebrzdil zatáčku. Doufám, že už tuhle chybu neudělám. Do dalších tréninků musíme zapracovat na telemetrii. Podíváme se na data, abych viděl, kde můžu zrychlit."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist