Rossiho tým povede Vittoriano Guareschi

Novému týmu Valentina Rossiho, který v příštím roce pojede pod hlavičkou italské televize Sky v kategorii Moto3, bude šéfovat současný manažer tovární stáje Ducati Vittoriano Guareschi. Koncem roku Ital opustí tým výrobce z Boloně a zahájí novou profesní etapu v seriálu mistrovství světa.

Dvaačtyřicetiletý Guareschi odchází od Ducati po dlouhých třinácti letech, kde byl z toho poslední čtyři roky v roli šéfa továrního týmu v MotoGP. Ital spolupracoval s jezdci jako Casey Stoner, Nicky Hayden, Valentino Rossi a Andrea Dovizioso. Ke všem měl velmi blízko, protože on sám byl závodní jezdec a také byl dlouho v roli testovacího jezdce Ducati.

Oznámení o odchodu Vittoriana Guareschiho přišlo v sobotu v japonské Motegi, kde pouze krátce uvedli, že Ital bude v příštím roce v roli šéfa týmu Sky, jenž do světového šampionátu nastoupí v třídě Moto3 s dvojicí motocyklů rakouského výrobce KTM.

Rossiho tým VR46 bude závodit pod názvem Team Sky a jejich cílem bude výchova mladých a talentovaných italským závodníků. Italská skupina se tak nyní oficiálně rozrostla o velmi zkušeného Itala Vittoriana Guareschiho, který se mladým jezdcům bude věnovat. Před pár týdny již bylo oznámeno jméno prvního jezdce, kterým je Ital Romano Fenati.

Kdo v příštím roce nahradí Vittoriana Guareschiho u Ducati zatím nebylo oznámeno, ale spekuluje se nad jménem bývalého šéfa z prostředí mistrovství světa Superbike Davide Tardozzim.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist