První den v Losail Hanika získával zkušenosti

Premiérový závodní víkend seriálu Grand Prix absolvuje v Kataru český motocyklový závodník Karel Hanika, jenž do sezony 2014 nastupuje s týmem Red Bull KTM Ajo. Jezdec z Brna jel ve čtvrtek dva tréninky třídy Moto3, kde byl nejdřív jednadvacátý a ve druhém tréninku pak dvacátý nejrychlejší.

Na dráze katarského okruhu v Losail Karel Hanika dosud nezávodil, takže první tréninkové jízdy byly ve znamení adaptace nejen nové dráze, ale také jízdě pod umělým osvětlením. V prvním tréninku byl Hanika s časem 2'09,579 sekundy jednadvacátý a na prvního Fentiho ztrácel 2,4 sekundy.

Ve druhém tréninku Karel Hanika zrychlil o 1,6 sekundy a časem 2'07,962 sekundy se ve výsledkové listině posunul o jednu pozici výš. Zároveň snížil odstup na nejlepší čas čtvrtečního tréninku na 1,8 sekundy.
„Myslím, že jsme začali velmi dobře vzhledem k tomu, že je to moje první Grand Prix v životě,“ řekl ve čtvrtek v noci Karel Hanika. „Zaměřil jsem se na to, abych najel co nejvíc kol a podařilo se mi jich kolem třiceti. Oba tréninky sloužily k získávání zkušeností a učení se nové dráhy a její závodní stopy a poměrně rychle jsme se okruhu dokázali přizpůsobit.“

„Pak už jsme měli čas si pohrát s nastavením motorky,“
pokračoval jezdec tovární KTM Karel Hanika. „Nakonec jsem dokázal jezdit sám a dokončit několik dobrých kol, což bylo důležité. S postavením v tabulce jsem si teď hlavu nedělal, protože závod je až v neděli.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist