Prohraná bitva

Jakub Kornfeil skončil při Velké ceně Austrálie ve své kubatuře znova čtrnáctý, nicméně tentokrát však těsnou bitvu se dvěma svými soupeři při dojezdu do cíle prohrál.

Australské chladné počasí posledních dnů se podepsalo i na zdravotním stavu Jakuba Kornfeila před dnešním nedělním závodem, který se odjel, možná i trochu překvapivě za sucha. „Kubajz“ z něj sice vytěžil znova bodový výsledek, avšak tentokráte nebyl ze čtrnáctou pozicí v cíli úplně spokojený.


Jakub Kornfeil: „Výsledek z ranního mokrého warm upu mi po sobotním výkonu v kvalifikaci pomohl k „probuzení“. Do závodu jsme se s celým týmem domnívali, že bude mokro a za takových podmínek by naše šance na lepší výsledek byly podstatně vyšší. Osobně si myslím, že bych mohl skončit někde v desítce, ovšem bohužel jelo se za sucha. Start do závodu jsem měl vyloženě tragický! I když první moment, tedy samotná reakce na světla byla dobrá, vše bylo ovlivněno tím, že jezdec o řadu přede mnou nějak zaváhal nebo se mu něco přihodilo, skoro se vůbec nerozjel a já do něj málem narazil. Musel jsem ubrat, vyhnout se mu a tím jsem hodně ztratil. Vlastně jsem byl úplně poslední a musel jsem tak vše dohánět. Během prvního kola jsem pět nebo šest soupeřů předjel. Během dalšího okruhu pak asi tři a začal jsme se dotahovat ke skupince /Španěl Martin, Nor Fagerhaug, Němec Schrőtter/, v níž jsem bojoval až do konce závodu. Říkal jsem si, že v v případě, že je dostihnu a předjedu, můžu být jedenáctý, což by nebyl výsledek k zahození. Bohužel při bitvě s Norem a Němcem nám Španěl ujel. Chtěl jsem strašně moc do čela té skupinky, říkal jsem sám sobě, že musím zatáhnout a zkusit ujet, s tím, že budu následovat Španěla. Jenže na čelo jsem se probojoval až za další kolo a to už byl „Španělák“ nenávratně fuč. Mezitím se navíc situace mezi námi třemi vyostřila, kdy došlo i na lokty, ale aspoň jsme si pořádně zazávodili, což muselo fanoušky i pobavit. Nicméně mne mrzí, že jsem tahal za nejkratší konec provázku a oba mne jen velmi těsně při finiši porazili. Říkal jsem si, že nechci na cílovou rovinku najíždět jako první, protože jsem věděl, že by mne z větru určitě předjeli a tak jsem najížděl až jako třetí. Bohužel mi to z jejich větru jenom velmi těsně nevyšlo. Chtěl bych poděkovat týmu za to, že zvládli velmi dobře tento hodně náročný víkend a jsem zklamaný z toho, že jsem jim nemohl dát lepší odměnu v podobě výsledku.“

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist