Privátní testy nižších kubatur v Almerii

Od středy 5.února do soboty 8.února bude okruh ve španělské Almerii místem privátních zkoušek týmů nižších kubatur mistrovství světa silničních motocyklů. Týden před oficiálním třídenním testem ve Valencii dorazí do Almerie týmy Moto3, jenž mají v boxech motocykly rakouské KTM.

Výrobce motocyklů KTM chce v letošním ročníku pokračovat v nastaveném tempu z předchozích sezón a vzhledem ke změnám v předpisech, potřebuje zapracovat na vývoji prototypu RC250 GP 2014. V letošním roce má každý jezdec k dispozici šest pohonných jednotek na osmnáct závodů.

V tomto směru na tom bude nejlíp Husqvarna, protože ta jako nový člen motocyklového seriálu může nasadit pro daného jezdce osm motorů. V sedle Husqvarny bude v Almerii testovat tovární jezdec Danny Kent z Red Bull Racing Husqvarna Factory a finský závodník Niklas Ajo z Avant Tecno Husqvarna Factory Racing.
Do Almérie rovněž dorazí tovární stáj Red Bull KTM Ajo s jezdci Jackem Millerem a Karlem Hanikou. Společnost jim budou dělat jezdci nového týmu mistrovství světa silničních motocyklů SKY-VR46 Team Moto3 Romano Fenati a Francesco Bagnaia. Vzhledem k tomu, že motocykly KTM jsou také v boxech stáje LaGlisse měli by v Almerii testovat také jezdci Isaac Viňales, Jakub Kornfeil a Eric Granado.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist