Poprvé v Brně a hned jsem bodoval, říká spokojený Hanika

Český závodník Karel Hanika dnes nastupoval do svého prvního závodu v seriálu Grand Prix, který se jel na jeho domácí půdě. Startoval sedmnáctý a po devatenácti odjetých kolech plných soubojů byl v cíli patnáctý, což je jeden bod do průběžného hodnocení mistrovství světa, kde mu nyní patří osmnáctá příčka.

Už ve druhém kole jel Karel Hanika dvanáctý, což byl po startu celkem zajímavý progres, ale na této pozici jezdec týmu Red Bull KTM Ajo dlouho nezůstal, protože další dvě kola už figuroval třináctý. Pak následoval postupný propad zpátky na sedmnácté místo, kde zůstal až do poloviny závodu. Druhá půlka pak byla ve znamení bitvy o bodované příčky a výsledkem je patnáctá pozice v cíli.
Závod vyhrál Francouz Alexis Masbou, jenž si na konto připsal první zlato kariéry. Druhé místo obsadil nováček v mistrovství světa Enea Bastianini, který má v premiérovém ročníku už druhé stříbro a třetí skončil Brit Danny Kent, který se do Moto3 vrátil po roce stráveném v kubatuře šestistovek Moto2. Lídrem seriálu zůstává týmový kolega brněnského závodníka Jack Miller.

„Jsem spokojen, poprvé v Brně a hned jsem bodoval,“ komentoval domácí závod Karel Hanika. „Navíc jsem byl schopen závodit v první skupině celý závod a na vítěze jsem měl opravdu minimální ztrátu. Nechci se na nic vymlouvat, ostatně to není můj styl, ale měli jsme problémy s motorkou. Samozřejmě, udělal jsem já sám během závodu několik chyb a kvůli tomu jsem se propadl o něco dozadu.“
„Nechápu, proč se Kornfeil rozčiloval, byla to poslední zatáčka a šlo o čtrnácté místo, trochu jsem do něho žduchl, ale je to jediný domácí závod. Prostě jsem to zkusil a měl jsem dobrý výjezd, ale on mě pak předjel. Byl to můj první závod v Brně a nyní víme, že zde příští rok můžeme vyhrát,“
dodal odhodlaně Karel Hanika, který závod dokončil těsně za dalším českým závodníkem Jakubem Kornfeilem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist