Po pátečních trénincích je Salač součástí ToP14 pro Q2

Dvanáctým letošním podnikem seriálu MotoGP je o tomto víkendu závod na trati španělského okruhu Aragón. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí Rivacold Snipers Team, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten se minulý víkend na stejném okruhu trápil s nastavením svého motocyklu, a nakonec v nedělním závodě dojel těsně za bodovanými pozicemi. Český reprezentant tak doufal, že se mu tentokrát podaří navázat na dobré výsledky z Le Mans a Barcelony.

Do závodního víkendu mohl naskočit opět také Filipův týmový kolega Tony Arbolino, který se vrátil po vynucené pauze zapříčiněné cestováním s osobou pozitivní na COVID-19. Filip Salač dnes dopoledne nastoupil do prvního volného tréninku, kde obsadil sedmnácté místo. Odpolední trénink se mu podařil výrazně lépe. Porazil nejen svého týmového kolegu, ale také řadu dalších a obsadil skvělé osmé místo. V kombinaci časů obou tréninků je Salač třináctý.

„Dnešní den byl pro mě dobrý, jsem spokojený sám se sebou i s tím, jak pracoval tým. Byli jsme hodně rychlí a v prvním tréninku mohl být výsledek ještě lepší, ale jel jsem na horších pneumatikách, a proto jsem nebyl vpředu. Lepší pneumatiky jsme šetřili na odpoledne, protože jsme věděli, že trať bude hodně nagumovaná a teplejší. Nakonec to bylo složitější, více foukal protivítr nahoru do kopce, takže jsme laborovali s převody. V průběhu tréninku jsem měl čtyři kola krásně rozjetá, ale ani jedno nevyšlo na sto procent, vždycky mě někdo zpomalil. Celkově jsem v každém kole předjížděl alespoň čtyři soupeře, ale jsem moc spokojený, protože mám konečně zpět skvělý pocit na motorce a jak někoho dojedu, hned v další zatáčce ho předjedu. To jsem předtím neměl. Myslím si, že čas nebude stačit do Q2, zítra mám totiž penalizaci ve třetím volném tréninku, takže to asi nevyjde, ale i tak jsem spokojený. Hlavně s tím, jak pracuje tým, nastavení motorky je dobré, určitě jsem měl na lepší výsledek, ale i tak jsem za dnešek moc rád,“ zhodnotil páteční volné tréninky v Aragónu Filip Salač.

V sobotu bude nastoupí český reprezentant do dopoledního třetího volného tréninku. Zde bude mít poslední příležitost vylepšit nastavení svého motocyklu a poznat trať. Odpolední kvalifikace rozhodne o Salačově pozici na startovním roštu nedělního závodu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist