Páteční tréninky očima Filipa Salače
Text: Petr Czyž | Zdroj: TZ Filipa Salače | Foto: Redox Prüstel GP Team (Ronny Lekl) | Zveřejněno: 14.9.2019 | Zobrazeno: 2 457x
Mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje tento víkend Grand Prix San Marina a riviéry Rimini na okruhu Marca Simoncelliho Misano. Filip Salač zahájil Velkou cenu dobrým výkonem, ale poté měl problémy s motorkou a nepodařilo se zajet podle představ. Do zítra s týmem pracují na zlepšení.
Filip Salač z týmu Redox Prüstel GP ukončil první trénink v desítce nejlepších, když zajel čas 1'43,552 se ztrátou 0,728 s. Během druhého tréninku zajel kolo za 1'43,663 a s rozdílem 0,646 s obsadil 20. místo. V kombinaci všech časů je to pro něj 17. místo díky rannímu času. Zítra je na programu třetí volný trénink a kvalifikace, kde má nováček ve třídě Moto3 za cíl se dostat do druhé části kvalifikace a vybojovat co nejlepší pozici na startu.
Filip Salač po pátečním programu uvedl: „První trénink v Misanu začal dobře. Na použitých pneumatikách jsem dosahoval docela dobrých časů i tempa. Držel jsem se rychlých jezdců. Motorka celkem fungovala, jen mi chyběl zadní grip. Bohužel ani v jednom tréninku motorka tolik nejela kvůli problému s motorem. Honda mi hodně ujížděla na rovinkách i přes to, že jsem měl lepší výjezdy ze zatáček. Ve druhém tréninku bylo větší horko a se starými pneumatikami jsem byl na začátku druhý. Poté jsem začal mít problémy s přední částí motocyklu, hodně se mi zavíral předek.“
„Během tréninku jsme udělali změnu, se kterou to bylo lepší, ale stále to nebylo ono. Na konci tréninku jsem neměl s novými pneumatikami nejlepší výjezd, bylo tam několik chyb a přede mnou jel pomalu Lorenzo Dalla Porta. Věřím, že do zítra uděláme něco s motorem, protože hodně ztrácím. Sám vím, že jsem tady silný. Mohl jsem dobře předjíždět motorky v technických pasážích a ty, které mi neujížděly na rovině. Doufám, že toho zítra využiji. Nyní budeme s týmem pracovat na zlepšení a doufám, že se dostanu do druhé části kvalifikace. Všem moc děkuji za podporu."
Informace o redaktorovi
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.