Oliveira: Honda je velmi konkurenceschopná

Jedním z černých koňů šampionátu nové kubatury Moto3 může být jistě portugalský jezdec s motocyklem Suter-Honda Miguel Oliveira, který je jedním z těch, které podporuje přímo firma Repsol.

Po velmi úspěšných testech ve Valencii av Jerezu se dívá na svou první sezónu v kubatuře Moto3 Miguel Oliveira velmi optimisticky. "Nemohu se dočkat začátku sezóny. Oba dva poslední testy proběhly totiž opravdu skvěle. Podařilo se nám najít pro některé problémy několik různých řešení. Nyní se tedy v Jerezu přesvědčíme, které jsou ty správné. Udělám vše pro to, abych jezdil na samé špičce startovního pole", slibuje 17-letý Portugalec.
"Moto3 je nová kubatura a tak nikdo neví, co se od ní dá očekávat, neboť úplně všechno je nové. Motorky KTM jsou hodně silné, ale my pracujeme opravdu hodně tvrdě a absalutně se nevzdáváme. Můj cíl je jasný, závodit ve špici a pokud se bude dařit, tak dojet na podiová umístění a třeba i vyhrát závody", má zcela jasně dané své cíle Oliveira na rok 2012.
Svůj nový motocykl si měl možnost mladý Portugalec vyzkoušet už vloni, neboť jel motocykl Honda NSF 250R při španělském šampionátu 2011 a vyhrál oba dva poslední závody. Nyní má Oliveira k dispozici nové, ještě lepěí šasí, které pochází ze švýcarské továrny Suter Technology: "Můj motocykl není o moc těžší, než původní dvoutakt, ale nabízí hodně velký prostor pro vlastní vývoj. A Honda bude velmi konkurenceschopná", chválil Oliveira svůj motocykl při prezentaci Repsolu v Madridu o minulém víkendu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist