Nejlepší výsledek sezony pro Haniku

Český motocyklový závodník Karel Hanika zajel v závodu Velké ceny Malajsie v nejnižší kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů na deváté místo, což je jeho nejlepší výsledek sezony, protože dosud bylo jeho maximem desáté místo. Uzavřel tak misi tří Grand Prix po Pacifiku, kterou zvládl úspěšně, když bodoval v každé z nich.

Do závodu startoval Karel Hanika dvanáctý, pár pozic ale ztratil a po prvním kole byl šestnáctý. Jezdec týmu Red Bull KTM Ajo, ale udržel potřebnou koncentraci a vyvaroval se zbytečných chyb, které postupně udělala řada jeho soupeřů.
V šestém kole už Hanika figuroval na bodech a od dvanáctého kola závodu jel desátý. V posledním kole spadl John McPhee a to znamenalo, že cílem sedmnáctého závodu sezony projel Karel Hanika devátý.

Na okruhu v Sepangu závodil Karel Hanika poprvé a k samotnému klání uvedl: „Já jsem s dnešním závodem velmi spokojený. Myslím, že jsem odvedl velmi dobrou práci po celý víkend. Nejprve jsem se naučil znát na tomto okruhu ideální stopu, a pak jsem včera jezdil sám a byl rychlý v kvalifikaci.“
„To je důvod, proč jsem dnes mohl jezdit kousek za hlavní skupinou, ke které jsem ale měl určitou ztrátu. V závěru jsem se k nim už nemohl dostat. Ale závod byl obecně velmi dobrý. Velice si vážím práce a pomoci, kterou jsem obdržel od týmu. Doufejme, že můžeme tento krok posunu směrem nahoru udržet i ve finále ve Valencii,“
dodal brněnský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist