Navarro má zlomenou nohu a musí na operaci

Španělský závodník Jorge Navarro je druhý v průběžném hodnocení světového šampionátu Moto3 a naposledy v Barceloně vyhrál svůj vůbec první závod seriálu Grand Prix. Jezdec týmu Estrella Galicia 0,0 je také jedním z mála, kdo ještě mohl zkomplikovat cestu za titulem Jihoafričanu Binderovi. Zranění levé nohy teď ale Španělovi hodně zkomplikovalo situaci.

V sobotu trénoval Jorge Navarro blízko svého domova na motokárové dráze nedaleko Valencie. Před ním spadl jeden z jezdců, on chtěl zabránit kolizi, spadl také a přitom si zlomil levou holenní a lýtkovou kost. To si vyžádá operaci, kterou by měl podstoupit v Barceloně právě dnes, to znamená v pondělí.

Dvacetiletý závodník přijde o závod v Assenu a možná už nastoupí v německé Grand Prix na Sachsenringu nebo až na rakouském Red Bull Ringu. K dobru mu může být ten fakt, že kalendář není v této části sezony tak nabitý, jak tomu bylo doteď. TT Assen je koncem června, německá GP ve druhé polovině července a Grand Prix Rakouska až v polovině srpna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist