Na Katar jsme připraveni, potvrdil Hanika

Po testech v Almerii, Valencii a Jerezu skončila přesezonní příprava pro jezdce týmu Red Bull KTM Ajo Karla Haniku, jenž si vedl náramně dobře a týden před začátkem tréninků na zahajovací podnik sezony v Kataru skončil v kombinaci časů závěrečného testu na jihu Španělska třetí, necelé dvě desetiny za týmovým kolegou Jackem Millerem.

V Jerezu jezdci Moto3 testovali od úterka a hned první den byl devatenáctiletý vítěz Red Bull Rookies Cupu druhý s časem 1´47,348 sekundy. Ve středu Karel Hanika zaměřil pozornost  společně s týmem na simulaci závodu a dlouhé výjezdy. Rychlé samostatné kolo přišlo na řadu až poslední den testování.
V první části čtvrtečního testu zajel brněnský závodník druhý nejlepší čas 1´46,381 sekundy a na prvního Millera přitom ztratil jen 0,055 sekundy. Tento čas byl zároveň nejlepším výkonem českého jezdce v Jerezu a stačil mu na celkové třetí místo v kombinaci časů.
Po skončení předsezonní přípravy na svůj premiérový ročník jezdce mistrovství světa, Karel Hanika uvedl: „Poslední den nebyl vůbec špatný. Myslím, že jsme odvedli fantastickou práci. Testovali jsme nové díly, které nám sem KTM přivezla, také jsme zkoušeli různá nastavení a myslím, že se nám ve finále podařilo najít jedno opravdu dobré. Teď můžeme jezdit rychleji a víc konzistentně, což si myslím je dobré a zároveň to znamená, že jsme na Katar připraveni.“

Zahajovací podnik sezony 2014 – Velká cena Kataru, je na programu 23.března na okruhu Losail.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist