Molenaar tým před koncem?

Tradiční nizozemský tým Molenaar Racing - jezdil za něho závody Grand Prix i náš Kuba Smrž - zřejmě stojí před svým koncem a jeho účast v mistrovství světa stopětadvacítek sezóny 2011 je už pouze hypotetická!

Hodně špatnou zprávu poslal dnes do světa nizozemský web racesport.nl. Tradiční a legendární nizozemský tým Molenaar Racing , působící v šampionátu stopětadvacítek víc než 15 let, a který má díky japonskému pilotovi Haruchikovi Aokimu na svém kontě i dva tituly mistra světa této kubatury z let 1995 a 1996, má velké finanční problémy. Ačkoliv v nedávno uveřejněné startovní listině této kubatury mají jeho dva jezdci startovní čísla "39"- Luis Salom (12. v MS) a "53"- Jasper Iwema  (16. v MS) - mimochodem v loňské sezóně velcí soupeří našeho Jakuba Kornfeila - tak na startu sezóny 2011 se zřejmě neobjeví, pokud se nestane zázrak a ty se zas tak často nekonají...


Tým má sice k dispozici dvě tovární Aprilky RSA, ovšem chybí mu 350.000 Euro. Pokud se tyto peníze neobjeví do tohoto pátku, tak tým do sezóny 2011 nevstoupí a oba dva piloti budou hned volní, aby si mohli najít svůj nový tým ještě před začátkem sezóny. V případě, že by se jim to nepodařilo, tak by s pilotem Jasperem Iwemou odešel ze světa závodů Grand Prix jediný Nizozemec. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist