Místo Kristianssona pojede Perelló

Těsně před ostrými testy IRTA dochází k další změně v kubatuře stopětadvacítek a sice v týmu Matteoni. Švéda Alexandera Kristianssona, který už byl s týmem Matteoni Racing dohodnutý a figuroval i v ofiiciální startovní listině, vystřídá španělský mladík Juan Perelló.

Mallorčan Juan Perelló, narozený v městě Palma de Mallorca 2. října 1993, začal závodit na motocyklu už ve věku 4 let a to především na Balearských ostrovech, především pak v motokrosu. Později přešel do kubatury 80 ccm a v roce 2007 ve třídě 125 ccm, kde také v místním mistrovství slavil své první vítězství. Závodil také v šampionátu Středozemního moře. 

V roce 2009 vyhrál Perelló baleárský "Red Bull Rookies Cup Championship" v kubatuře 125 ccm, když celkem 5x vyhrál, a zúčastnil se i šampionátu CEV 125 GP, kde skončil nejlépe jako 4. v Katalánsku, 2. v šampionátu Středozemního moře a byl 12. v mistrovství Evropy ve "dvácách" (tedy těsně před našim Miroslavem Popovem). Na divokou kartu startoval poprvé v roce 2009 při závodě GP ve Valencii, vloni pak na pěti závodech GP s divokou kartou (4x ve Španělsku a dále v Misanu) a ve Valencii dojel jako 18., když celou sezónu jezdil za tým SAG Castrol na motocyklu Honda RS125R.

V letošní kompletní premiéře MS pojede Mallorčan s motocyklem Aprilia RSW se startovním číslem 36. 




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist