Misanské novinky z malých kubatur

Co je nového v kubaturách 125 ccm a Moto2 těsně před startem dnešního tréninkového dne? Aktuální pohled do startovní listiny nám to napoví!

S divokou kartou se v Misanu představí ve stopětadvacítkách především český talent Míra Popov (ElleGi Racing), o čemž jsme vás už informovali po brněnském závodě Grand Prix.
Dalšími piloty s wild card pak budou domácí jezdci Kevin Calia (MGP Racing 2B), Manuel Tatasciore (Phonica Racing) a Massimo Parziani (Faenza Racing) - ti všichni už v letošním roce v závodech Grand Prix na divokou kartu startovali a úplný nováček Alessandro Giorgi (VFT Racing).

Na trať se vrací z Indianapolis zraněný Španěl Alberto Moncayo, u něhož původní verze, že jde o zlomeninu klíční kosti, se naštěstí nepotvrdila.

Dalším navrátilcem je z Brna zraněný Luis Salom. Pojede i Brit Danny Webb, který chyběl po tréninkovém pádu v závodě na okruhu Indy, i on vyvázl bez původně diagnostikovaného zlomeného kotníku.

V Moto2 je největší změnou start aktuálně třetího jezdce šampionátu CEV Moto2 Japonce Tomoyoshiho Koyamy, který pojede místo zraněného Turka Kenana Sofuogla, což pozorní čtenáři našeho webu rovněž ví.
Starým známým na startu potom bude Španěl Joan Olivé, ten pojede místo zraněného Kolumbijce Yonny Hernandeze ve stáji Blusens STX s motocyklem FTR a jelikož pro letošní sezónu nesehnal Olivé žádné angažmá v Grand Prix, tak je oficálním testovacím jezdcem KTM pro novou kubaturu Moto3.

S wild card uvidíme 20-letého domácího Alessandra Andreozziho z Macerata, který pojede motocykl FTR ve stáji Andreozzi Reparto Corse.

Ital Alex Baldolini pojede i tentokrát místo zraněného Axela Ponse v týmu jeho otce Sita Ponse Pons HP40 s motocyklem Kalex a jeho naopak nahradí další domácí pilot Raffaele de Rosa v týmu NGM Forward Racing.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist