McPhee zůstává nadále v nemocnici v Melbourne

Skot John McPhee havaroval během závodu třídy Moto3 v australské Grand Prix na Phillip Islandu, čímž způsobil hromadný pád, který se s velkým štěstím obešel bez vážných zranění. Jezdec Peugeotu nicméně nadále zůstává v péči lékařů St.Kilda Alfred Hospital v Melbourne. Závod v Malajsii zcela určitě vynechá a pravděpodobně už nenastoupí ani do posledního klání ve Valencii.

Po těžkém pádu byl John McPhee nejdřív v péči rychle zdravotní služby přímo na dráze okruhu Phillip Island, pak ve zdravotním centru australského okruhu a posléze Skota převezli do nemocnice v Melbourne, kde ho koncem týdne čeká operace zlomeného palce.

Nicméně pravým důvodem proč ještě neodletěl zpátky do Velké Británie je fakt, že testy zjistily malé vzduchové kapsy v pohrudniční dutině (tzv. Pneumotorax). S tímto druhem zranění není možné letět letadlem, kde dochází k změnám tlaku, protože by to pro pacienta znamenalo velké nebezpečí.

Skotovy plíce sou velice důkladně monitorovány a jakmile bude jejich stav lepší, John McPhee poletí domů. „Určitě jsem v pohodě,“ řekl McPhee. „Personál na Phillip Islandu, Mobilní klinice a tady v nemocnici je skutečně úžasný. Vzhledem k pádu, který jsem prodělal se necítím nějak zvlášť špatně a teď už se chci co nejdřív vrátit do plné kondice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist