Mahindra plánuje útok na přední příčky

Koncem tohoto týdne představila indická Mahindra v rámci Auto Expo v Novém Dillí nový motocykl třídy Moto3 s označením MGP3O model 2016. Tento motocykl je ve srovnání se svým předchůdcem modifikován snad v každé oblasti s cílem dostat se pravidelně mnohem blíž k předním příčkám světového šampionátu, kde minimálně loni figurovali především jezdci Hondy nebo KTM.

Nový model vyvíjela Mahindra Racing v její evropské centrále, která je v italské Besozzo. Motocykl má nabídnout například lepší distribuci výkonu, akceleraci, maximální rychlost nebo ovladatelnost. Nový motor, převodovka, aerodynamika plus pár dalších změn u podvozku včetně nového laděného výfukového systému Arrow směřují k jedinému a to vyššímu výkonu stroje.

Mahindra vyvíjela novou specifikaci nejen směrem k jezdcům, ale také s ohledem na týmy a jejich mechaniky pro nichž nyní bude mnohem snadnější pracovat s motorkou během závodních víkendů a reagovat tak na požadavky jezdce nebo specifika daných tratí.

Během prezentace hovořil předseda Mahindra Group Anad Mahindra, jenž mimo jiné uvedl: „Jsem nesmírně potěšeni, že nový model Mahindra Racing 2016 MGP3O má celosvětovou premiéru na Auto Expo. Tento motocykl je prvním kompletně novým produktem vývojového centra Mahindra Racing v Itálii. Je to také důkaz rostoucí technické odbornosti Mahindry při vývoji závodních strojů na celosvětové úrovni. Rovněž jsme velmi pyšní na to, že vrátíme do světa mezinárodních závodů jméno Peugeot Motocycles.“

Nová Mahindra bude výraznou posilou pro tovární tým Aspar, kde je jezdecká sestava Ital Pecco Bagnaia a Španěl Jorge Martin. Na startu třídy Moto3 ale budou další tři týmy s celkem šesti motocykly indického výrobce CIP, Outox Reset Drink (v tomto týmu pojede Karel Hanika) a MTA Team Italia.

Mahindra v roce 2016 má v mistrovství světa Moto3 skutečně velké ambice a široké zastoupení. Co se týče již zmiňované značky Peugeot Motocycles tak ta je ve skupině Mahindra novým členem. Jejich továrním týmem pro nadcházející sezonu je SaxoPrint RTG s jezdci Alexisem Masbou a Johnem McPhee.

Týmy nižších kubatur mistrovství světa začínají testovat od pondělí 8.února. První týden jsou dva dny v Barceloně, od středy další dva dny ve Valencii a v neděli začíná dvoudenní test v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist