Luis Salom za “RW Racing GP”

Prakticky během třídenních testů ve Valencii vznikl nový nizozemský tým “RW Racing GP” a jako svého jezdce angažoval Španěla Luise Saloma, který tak má zachráněnou sezónu 2011.

Vloni 12. pilot šampionátu stopětadvacítek, 19-letý Luis Salom, ztratil těsně před zahájením testů IRTA ve Valencii svůj tým Molenaar Racing (tedy stejně jako jeho ex-týmový kolega Jasper Iwema). A zatímco Iwema zakotvil jako týmový kolega našeho Jakuba Kornfeila, tak u Saloma se uváděl jako jeho potencionální náhradní tým Germany Racing. K tomu však nedošlo, nýbrž se jako záchranné lano objevil nově vzniklý nizozemský tým “RW Racing GP”.

A španělský jezdec Luis Salom - zatím nejlépe vloni 5. v Estorilu - tak pojede ve své třetí sezóně Grand Prix tovární motocykl Aprilia RSA tohoto nového nizozemského týmu “RW Racing GP” už na příštím testu v Estorilu - 15. až 17. února. Majitelem týmu je Roelof Waninge, který jasně řekl, že pro celé Holandsko je velmi důležité, aby v této zemi existoval závodní tým Grand Prix jako motivace pro mladé talenty, ale zároveň byl trochu smutný, že se tomuto novému týmu nepodařilo kvůli finanční otázce udržet a angažovat Nizozemce Jaspera Iwemu. Šéfmechanikem týmu pak je známý Hans Spaan, tedy ex-vicemistr světa této kubatury.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist