Livio Loi končí u Marc VDS Racing

Belgický tým má v mistrovství světa dvojí zastoupení. S Esteve Rabatem a Mika Kalliem provozují tým v třídě Moto2 a v kategorii Moto3 jede Livio Loi. Zatímco je vedení týmu s výsledky jezdců šestistovek velmi spokojeno, výkony mladého Belgičana v kategorii Moto3 zůstávaly za očekáváním a byly důvodem pro ukončení spolupráce.

Jak potvrdil šéf týmu Michael Bartholemy, belgická stáj Marc VDS Racing po víkendu na Sachsenringu ukončila spolupráci s jezdcem kategorie Moto3 Livio Loiem. Sedmnáctiletý závodník je po devíti kolech osmnáctý s nejlepším výsledkem v podobě čtvrtého místa v Argentině.
Michael Bartolemy v této věci uvedl, že k mladému Belgičanovi byli upřimní, když mu koncem loňského roku jasně řekli, že budou vše financovat do sedmého závodu, kde dojde k zhodnocení jeho pozice v mistrovství světa. „Platili jsme celou zimu, přípravné práce, testy, prostě všechno a očekávali, že po sedmém závodu bude do patnáctého místa,“ uvedl Michael Bartholemy.

„V Katalánsku ale do patnáctého místa nebyl. Po rozhovorech, které jsme spolu vedli, řekl, že je to motorkou. Takže jsme mu dali další šanci a pro Assen a Sachsenring vyměnili motorku za KTM, ale bez žádné odezvy na výsledku.“
„Takže se v podstatě po Sachsenrigu rozdělíme a začneme hledat náhradu. Stěžejní myšlenkou je pomoci jezdci, který si třeba finančně nemůže dovolit vstup do Grand Prix. V podstatě budeme hledat někoho, kdo je doma nebo si dobře vede v národním šampionátu,“
dodal Michael Bartholemy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist