Kornfeil vstupuje do své třetí sezóny Grand Prix

Stojíme na prahu další sezony, do úvodního podniku mistrovství světa silničních motocyklů v Kataru chybí jen pár hodin. Všichni jsme určitě zvědaví na debut nové třídy Moto3, ve které nás bude reprezentovat Jakub Kornfeil.

Seznámení se strojem Moto3 si Kubajz představoval zcela jinak. Na prvních testech ve Valencii a Jerezu si český jezdec neprožil zrovna šťastné chvíle, když ztráta na nejrychlejší jezdce byla přímo propastná. Nejprve si zvykal na odlišný styl jízdy, který čtyřtaktní motocykl vyžaduje, poté přišla celá řada technických problémů.
Druhá fáze testování už ale byla o něčem jiném. Jakubův tým Redox-Ongetta-Centra Seta se rozhodl pro změnu rámu. Hondu vyměnil za FTR a během dvou testovacích dnů si mohl český mladík ,,eftéerko“ alespoň trošku osahat. Výsledky byly znát téměř okamžitě a celý tým si mohl oddechnout a říct si, že tahle cesta boje bude tou správnou. Druhé testy Kubajz dokončil na 15.místě s vědomím toho, že nový materiál má v sobě obrovský potenciál. Dva dny testování nebyly sice pro adaptaci na nový podvozek ideální časovou dotací, ale před Katarským závodním víkendem bude piloty čekat ještě jeden den testů před tím, než se pustí naostro do akce. Držme tedy Kubovi palce a doufejme, že závod, který se jede v den jeho 19. narozenin, bude nejen pro něj, ale pro všechny, kdo mu fandí, pěkným dárkem a krásným sportovním zážitkem.
Jakub Kornfeil: ,,Po problémových testech konečně jedeme závodit a já se na to moc těším. Od úplně prvních testů jsme se hodně posunuli a já doufám, že na to navážeme i na prvních závodech, kam se společně s týmem přesuneme v úterý. Ve čtvrtek nás bude čekat ještě jeden test, který nám pomůže se adaptovat na katarské podmínky a také doladit poslední detaily na motorce. Chci poděkovat všem sponzorům, zejména mému generálnímu partnerovi firmě Redox, protože bez nich bych se na první závody jen těžko podíval. Všem fandům moc děkuji za jejich podporu a budu se snažit udělat vše pro to, aby mohli být po Kataru a během celé sezony spokojeni.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist