Kornfeil: Víkend plný paradoxů

Do sedmého závodu Mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu v Assenu odstartoval Jakub Kornfeil z devátého místa. V průjezdu prvním kolem se ještě stále držel na své startovní pozici, ale pak se propadl velmi hluboko. Bodový zisk se českému borci podařilo zajistit až v úplně posledním kole, kdy se mu podařilo předjet celkem čtyři soupeře, čímž se vyhoupl na konečné 13. místo.

Dobrý základ z volných tréninků a velmi podařené kvalifikace jako kdyby se úplně rozplynul během úvodních kol. Po startu se na čele utvořila velká skupina a Jakub se držel na deváté pozici. Po průjezdu do dalších okruhů ale začal Kornfeil ztrácet a v každém dalším kole pak přišel minimálně o jednu pozici. Posléze se zde zformovala skupina jedoucí od třináctého do devatenáctého místa, v níž se Jakub velmi často ocitl dokonce i mimo bodované pozice. Jeden předjížděcí manévr střídal druhý a do finálového kola Kubajz najížděl až na 17. pozici. V závěrečném kole a poslední části trati se ale Jakubovi podařil velmi dobrý předjížděcí manévr, díky kterému se dostal až na 13. místo a zajistil si tak alespoň tři body do hodnocení světového šampionátu. Paradoxní ovšem je, že i přes ne zrovna podařený závod Jakub zaostal za vítězem o pouhých 12.133 vteřiny a jedná se tak o nejnižší odstup od prvního místa v jeho dosavadním působení v Mistrovství světa.
Jakub Kornfeil: „Start jsem neměl nijak špatný a během prvního kola jsem byl stále devátý. Pak jsem se ale začal propadat. První úsek jsem měl dobrý a často se mi zde podařilo někoho předjet na brzdy. Výjezd už ale nikdy tak dobrý nebyl a na následující rovince jsem vždy naopak nějaké místo ztratil. V úvodu se tam vytvořila ta obrovská skupina na čele, první čtyři pak ujeli a vytvořily se v podstatě tři skupinky a já zůstal v té, která bojovala od třináctého do devatenáctého místa. Opět zde došlo na velmi těsné souboje, při kterých jsem si dokonce lehce odral kombinézu. Musím přiznat, že jsem se místy dost trápil a to, že jsem se nemohl dostat na body, pro mě bylo velmi frustrující. V nájezdu do posledního kola jsem byl až sedmnáctý, nic ale nebylo ztraceno a já věděl, že prostě musím zabojovat. V posledním úseku jsem cítil, že mám trošku navrch a můžu zkusit zaútočit. V rychlé levé se mi podařilo předjet venkem čtyři soupeře a dostat se tak na třinácté místo. Celý víkend se docela dobře dařilo a je škoda, že se to nepovedlo potvrdit i v závodě.“


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist