Kornfeil to měl v Aragonii s nulou, ale naštěstí bez zranění

Velká cena Aragonie byla pro Jakuba Kornfeila opravdu hořkou pilulkou. Po slibně vyhlížejícím úvodu přišla rána v podobě nepodařené kvalifikace. Poslední kapkou pak byl předčasný konec nedělního závodu. Jezdec týmu Drive M7 SIC Racing je nyní v průběžném hodnocení desátý.

Jakub se do závodu kvalifikoval na 26. pozici. Kvůli penalizaci z prvního volného tréninku ale na roštu musel o další tři příčky níže. Složité vyhlídky pro našeho jediného zástupce ve třídě Moto3. Ihned po startu závodu se ale zdánlivě bezvýchodná situace začala obracet.

Jakub se probojoval na dvaadvacátou příčku, což je rozhodně zajímavý progres. Jenže na konci prvního úseku přišla rána. A to doslova. V zatáčce číslo pět poslala našeho závodníka k zemi María Herrera a bylo dobojováno. Z hrozivě vypadajícího pádu si naštěstí závodník z Rohatce u Hodonína odváží jen pár odřenin.

Jakub Kornfeil k závodu v Aragonii uvedl: „Dobře jsem odstartoval a předjel několik jezdců. Za Pawim jsem pokračoval na dvacátém druhém místě. Jenže přišla zatáčka číslo pět, kde došlo ke kontaktu právě mezi Pawim a Herrerou. Její padající motorka zasáhla moji zadní část a já byl katapultován ze sedla své Hondy.“

„Nebylo to zrovna jemné přistání. Nebyl jsem ani schopný odejít po svých. Trošku mě bolí rameno a kotník, ale naštěstí nemám nic zlomené, což je určitě dobrá zpráva. Je to velká škoda. Závod začal velmi dobře a cítil jsem, že by to na body mohlo jít bez problému. Ale i toto jsou závody a musíme se s tím srovnat. Start ze zadních pozic bohužel nese i toto riziko.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist