Kornfeil sezonu uzavřel s oceněním od Dunlopu

Ani veterán kategorie Moto3 nepamatuje tak hektický poslední závod sezóny, jakým bezesporu byl ten dnešní ve Valencii. Český jezdec měl startovat z 29.místa, na startovním roštu ale nestál. Několik minut předtím, než měl na grid vyrazit, objevili poruchu elektroinstalace, což se naštěstí povedlo opravit a tak zvládl zajet jen zahřívací kolo. Start byl navíc o pár minut odložen, takže se vše povedlo dostat pod kontrolu.

Po hromadné nehodě a opětovném restartu závodu dojel Jakub Kornfeil patnáctý. Na konto si připsal jen jeden bod, ale z Valencie si přesto odváží jednu hodně cennou trofej. Na konci každé sezóny totiž odměňuje výrobce pneumatik Dunlop toho jezdce, který v jejím celém průběhu předjel v závodech největší počet soupeřů. Přesně toto ocenení letos získal Jakub Kornfeil.

„Seděl jsem na motorce a k opuštění pit lane zbývalo jen pět minut, když jsme přišli na to, že motorka nejde nastartovat,“ prozradil po skončení závodu Jakub Kornfeil. „Za pomoci techniků z KTM jsme nalezli nedostatečně zaizolovaný kabel, který tak zkratoval motor. K mému štěstí byl start navíc nepatrně odložený kvůli čistění dráhy, tak se to podařilo odstranit.“

„První start i úvod závodu než došlo k přerušení červenou vlajkou, byl v pořádku. Zadní zvolená měkčí směs fungovala za stále dost chladných podmínek dobře. Do restartu jsem nechtěl vyrazit s opotřebovanou pneu a jedinou novou k dispozici jsme měli pouze tvrdší směs, od níž jsem očekával, že by mohla fungovat lépe, což se nakonec nepotvrdilo.“

„I přes drobné problémy jsem rád, že jsem si na závěr celkem zazávodil a že neodjíždím domů s prázdnou a aspoň ten bod získal. Vždyť by to bylo smutné loučení s týmem, kde jsem strávil tři sezóny. Chtěl bych pak zároveň tímto všem, co mne v průběhu těch let podporovali moc poděkovat a celému týmu popřát do budoucna vše nejlepší. V mé mysli bude vždy spousta vzpomínek na okamžiky, které jsme společně zažili."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Matesvfr přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist