Kornfeil: Přesně naopak

Velice pěkný výkon předvedl v kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemí Jakub Kornfeil. Ve druhé části měřeného tréninku se český mladík usadil na druhém místě, kde se také pěkně dlouhou dobu udržel. V závěru kvalifikace se ale Jakub bohužel nedokázal zlepšit kvůli zbrzdění od jezdce jedoucího před ním. Výsledkem holandské kvalifikace je tedy deváté místo a start ze třetí řady, když na nejrychlejšího Sandra Corteseho zaostal o 0,684 sekundy.

Kubajz tak navázal na velmi slibné volné tréninky a v samotné kvalifikaci jsme jej mohli taktéž vidět v těch nejvyšších patrech tabulky. V momentě, kdy se vyhoupl na druhé místo, ztrácel na nejrychlejšího Louise Rossiho pouhých 0,018 vteřiny. V zápětí bylo možné na obrazovkách vidět u Jakubova obrázku červenou přilbičku, která značila absolutně nejrychlejší mezičas. Naneštěstí jej ale v posledním úseku zabrzdil jeden z pomalejších jezdců. Po zajetí do boxů se ale Kornfeil propadl na šesté místo. V dalším pokusu o zajetí svého absolutoria ho však zastihl stejný problém, když jej v poslední části okruhu trošku zbrzdil Portugalec Oliveira a osobní maximum našeho borce tak nebylo znova pokořeno. Závěrečná míchanice nejrychlejších časů pak znamenala odsun na konečné deváté místo s časem 1:44,329 a ztrátou 0.684. Jen připomeňme, že tak blízko na samotnou špičku Jakub ještě nikdy neměl, ba dokonce ani v Jerezu a Le Mans, kde startoval ze druhé startovní řady.
Jakub Kornfeil: „Na kompletně suché trati je to zatím moje nejlepší kvalifikace. Kdyby mi to někdo řekl před začátkem závodního víkendu, že budu stát na deváté pozici, nejspíš bych to bral všemi deseti, protože závodní víkend v Silverstonu se nevyvíjel vůbec podle našich představ a byl jsem z něj lehce rozladěný. Volné tréninky tady v Assenu ale ukázaly, že můžeme být ještě mnohem výše. Měl jsem na to, abych jel o něco rychleji, ale v jednom z mých nejrychlejších kol mě bohužel zbrzdil nejprve Pedone a v samotném závěru tréninku pak ještě Portugalec Oliveira. Tím, že to bylo úplně na konci kvalifikace, nemohl jsem opravdu na nic čekat, protože jsem potřeboval projet ještě do dalšího kola, o kterém jsem věděl, že bude úplně posledním pokusem této kvalifikace. A je to velká škoda, neboť celé dva roky se vždy snažím o to, abych měl vodiče a mohl za někým zajet rychlé kolo. Ale teďka, když jsem na něj narazil, tak jsem ho zrovna nepotřeboval. Všechno bylo nakonec přesně naopak a měl jsem jet raději sám, protože tentokrát jsem na to opravdu měl. Velmi pozitivní je, že už od prvního volného jsme vepředu a vše funguje jak má, za což patří velký dík týmu, protože odvádí skutečně výbornou práci. Snad zítra nebude pršet a budeme moci stavět na tom, na čem od čtvrtka pracujeme. Velmi důležitý bude samozřejmě start a dobrý úvod závodu.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist