Kornfeil podepsal s týmem RW Racing GP

V článku na našem webu před šesti dny jsme vás informovali o tom, že týmový majitel nizozemského týmu RW Racing GP pan Roelof Waninge oznámil angažování českého jezdce Jakuba Kornfeila za tento tým v roce 2013. Někteří z čtenářů nás po tomto článku dokonce nazvali bulvárním webem, že prý píšeme fámy atd. Tato "fáma" se naštěstí potvrdila!

Nizozemský tým RW Racing GP potvrdil, že Jakub Kornfeil nahradí v příští sezoně Španěla Luise Saloma, který z tohoto týmu odchází a pojede v sezoně 2013 za tovární tým Red Bull KTM Ajo.

Kornfeil je v současné době patnáctým jezdcem v bodovací tabulce kubatury Moto3 mistrovství světa GP, když jezdí s motocyklem Honda FTR v týmu Redox-Ongetta-Centro Seta. Český jezdec skončil letos 5x v Top-10 a nejlépe dojel jako šestý v domácím závodě na Masarykově okruhu v Brně.

19-letý pilot, šampion Red Bull Rookies před třemi lety, debutoval v Grand Prix v roce 2009 (San Marino) a má celkem na svém kontě 52 závodů Grand Prix v kubatuře 125 ccm/Moto3. Nejvíce se mu dařilo v loňské sezoně, kdy skončil celkově jako 12.
Jakub Kornfeil: ""Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal do tohoto nového týmu. RW Racing už dokázal, že je velmi konkurenceschopný tým s velmi dobrým motocyklem. Těším se opravdu na práci v tomto týmu".

Týmový manažer Johan Stigefelt: "Pozorujeme Jakuba už delší dobu. Má velkou budoucnost a věříme, že bude novým impulsem pro náš tým. I nadále budeme závodit s motocyklem Kalex-KTM a doufáme, že toto partnerství nám přinese další stejně skvělé výsledky, tak jako doposud. Do konce letošní sezony ale máme ještě čtyři závody a Luis Salom má stále ještě šanci na světový titul. Na to se musíme zaměřit. Je škoda, že jsme se museli s Luisem rozloučit, ale přejeme mu vše nejlepší v příštím roce v jeho novém týmu.''

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist