Kornfeil: Hrůza a děs? Tak nějak to dnes bohužel bylo!

Kvalifikační trénink na Velkou cenu San Marina rozhodně nebude šťastnou vzpomínkou pro mladíka z Rohatce Jakuba Kornfeila. Po velkých potížích z volných tréninků se mu ani v kvalifikaci nepodařilo zaznamenat potřebný progres. Skončil až na osmnácté příčce a do zítřejšího závodu tak odstartuje ze šesté řady na startovním roštu.

Počasí v dosavadním průběhu víkendu spíše připomíná Velkou cenu Anglie. Chlad a déšť, to je letošní Misano. V mokrém třetím volném tréninku Jakuba potrápil problém s motocyklem, kvůli němuž musel náš mladíček předčasně zajet do své garáže. Před samotnou kvalifikací třídy Moto3 se už ale matka příroda konečně umoudřila a jezdci se tak konečně mohli v Misanu svézt i na úplném suchu. Hned v úvodu Kornfeil následoval Španěla Efréna Vazqueze. Později se Jakub osamostatnil a několikrát jsme jej dokonce mohli vidět, jak u jeho jména září červená přilbička značící nejrychlejší první úsek okruhu Marca Simoncelliho. V ostatních částech trati to ale bohužel už tak slavné nebylo. Konečný čas 1´45.926 tak stačil pouze na osmnácté místo.
Jakub Kornfeil: „Před kvalifikací jsme hledali nastavení na sucho, protože tento víkend tady úplně sucho ještě nebylo. Po několika minutách jsem musel zajet, protože jsme museli ztvrdit předek. Když jsem zajel podruhé, museli jsme pérování ještě trošku přitvrdit, obuli jsme i nové pneumatiky a motorka potom fungovala skvěle. Bohužel mi ale nevyšlo ani jedno kolo. Vždycky jsem chytl někoho před sebou a žádné kolo jsem nemohl jet úplně podle sebe. Vím, že to mohlo být mnohem lepší a na čas 45.0 se dalo dostat. V posledním kole mě předjel Maverick. Udržel jsem se ho jen do té doby, než jsme dojeli Alexe Márqueze. Ten když Viňalese uviděl, doslova se ,,prdl“ do zatáčky těsně přede mě a hrozně mě to zabrzdilo. Na prvním úseku mi několikrát svítila červená helma. Přitom si však nemyslím, že by mi první úsek nějak extra šel. Snažím se tam jen chodit na brzdy co možná nejpozději. V zatáčkách jsem tedy asi rychlý, ale na rovinkách už to tak dobře nejde a v cíli potom mám tuhle ztrátu. Šestá řada je neuvěřitelně daleko, trošku mi to připomíná start z nedalekého rekreačního střediska v Rimini. Když se mi ale podaří prvním úsekem proklouznout tak dobře, jako to šlo v dnešní kvalifikaci, rozhodně není nic ztraceno. “



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist