Kornfeil: Francouzská studená sprcha

Čtvrtý závod letošního Mistrovství světa silničních motocyklů se konal za hustého deště na okruhu nedaleko Le Mans. Český závodník Jakub Kornfeil do něj startoval ze slibné čtvrté pozice. V závodě se ustálil na třetím místě, pak ale přišla studená sprcha.

Na vodou promáčeném závodišti v Le Mans se český mladíček po vydařeném startu usadil ve čtyřčlenné skupince bojující na samotné špici. Poté se několikrát vyměnili na třetí pozici se Španělem Maverickem Viňalesem. Velmi slibně rozjetý závod se ale úplně změnil v nájezdu do třináctého kola. Nejprve odpadl lídr závodu Hector Faubel, v zápětí za tímto velezkušeným matadorem bohužel potkal tento nešťastný okamžik i našeho borce, který se po zajetí absolutně nejrychlejšího kola závodu taktéž ocitl na zemi.
Jakub Kornfeil: „Jenom jsem se vozil a na motorce jsem se cítil skvěle. Samozřejmě, na vodě to velice klouže, ale moc dobře jsem věděl, kde je ten limit, a kam až můžu jít. Bohužel jsem v jedné ze zatáček ztratil předek a odporoučel se k zemi. Za těchto podmínek je to obrovsky nevyzpytatelné a guma ujede ani nevíš jak. Toho důkazem jsou pády i ostatních jezdců. Do té zatáčky jsem nenajížděl nijak agresivně, spíše naopak. Brzdil jsem úplně normálně jako každé kolo, neměl jsem se kam hnát, byl jsem za Maverickem a snažil jsem se jet si jen to svoje. Kolo nebylo přebržděné, jen prostě a jednoduše ujelo na některé z těch obrovských louží, které se tam utvořily během toho vydatného deště, který se během našeho závodu snad ztrojnásobil. Teďka už to nemůžu brát jako žádnou zkušenost a nějak se omlouvat, protože po tom, co jsem viděl na obrazovce po svém pádu, bylo zřejmé, že jsem si v klidu mohl dojet pro třetí místo a možná i pro něco víc. Jsem z toho strašně moc zklamaný, protože jsem nevodil skupinu, ani jsem nedělal nějaké riskantní manévry. I přes mou veškerou opatrnost jsem však skončil na zemi a ztratil možnost postavit se na vysněné podium. Můj obrovský dík patří celému týmu, protože všichni odvedli opravdu skvělou práci a dobrý výsledek by si rozhodně zasloužili.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist