Kornfeil byl na úvod čtvrtý nejrychlejší

Na domácí trati Masarykova okruhu v Brně, kde je maximum Jakuba Kornfeila páté místo ze závodu třídy do 125ccm z roku 2010, si český závodník hned první den volných tréninků na Velkou cenu České republiky dojel pro čtvrtý nejrychlejší čas v kombinaci obou pátečních jízd.

V prvním volném tréninku byl Jakub Kornfeil devátý nejrychlejší, když dopoledne zajel kolo brněnského okruhu za 2'09,393 sekundy. Na nejrychlejšího Itala Bastianiniho ztrácel český jezdec týmu Calvo necelých osm desetin.

Odpolední trénink zahájil s mírným zpožděním, protože nějakou dobu strávil v boxech, ale pak postupně zrychloval až v samotném závěru nastavil čtvrtý nejlepší čas 2'08,430 sekundy a na nejrychlejšího Márqueze ztratil něco přes čtyři desetiny.
„Určitě jsem spokojený. Mám umístění v první pětce a to byl pro dnešní den můj cíl, ukázat, že mám potřebnou rychlost,“ uvedl po pátečních trénincích Jakub kornfeil. „Od prvních kol jsem se s motorkou cítil velmi dobře. Tým odvádí skvělou práci a ve stejném tempu musíme pokračovat také zítra.“

„Zajel jsem perfektní čas, ale v sobotu musím zajet ještě rychleji. Zítra bych to chtěl zopakovat nebo získat ještě lepí postavení. Fanoušci tu vytvořili skvělou atmosféru a já si domácí Grand Prix užívám,“
dodal jezdec z Rohatce u Hodonína.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist