Kornfeil ani v Rakousku body nezískal

Do závodu Velké ceny Rakouska odstartoval Jakub Kornfeil až osmadvacátý. I když se z této zdánlivě bezvýchodné startovní pozice přiblížil bodům na rozdíl osmi desetin, cílem projel dvacátý. Další možnost zabodovat bude mít koncem srpna ve Velké Británii.

Jakub Kornfeil se během závodu zapojil do boje ve skupině od patnáctého po třiadvacáté místo. To znamenalo spoustu předjížděcích manévrů a v poslední fázi závodu také další pády. Jakub Kornfeil se naštěstí kolizím vyhnul a svůj motocykl přivezl do cíle. Na cílové pásce jej nakonec dělilo pouhých osm desetin vteřiny od bodového zisku. Osm desetin od patnácté příčky však v dnešním závodě znamená konečné dvacáté místo.

Jakub Kornfeil k závodu poznamenal: „Nakonec jsme od bodů nebyli tak daleko. Největší problém ale je ten, že nezávodím. Jen se držím zuby nehty, abych se tam udržel a to je vše. Nedokážu vůbec nic vymyslet. Párkrát se sice předjedeme, třeba na brzdách. Jenže když se pak sjedeme v zatáčce a otáčky mně klesnou, akcelerace je pak tak pomalá, že mně to zase vrátí. Během závodu nejde nijak taktizovat, jen prostě jet to své a v podstatě jen čekat, co se stane. Když pak chcete něco dokázat, je třeba jet hodně za hranou a riskovat pád.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist