Konstatování – „Nic moc!“

Z Aragónu si Jakub Kornfeil odváží po technické závadě své Aprilie jen 3 body za třináctou příčku v závodě, který se opět stal kořistí lídra šampionátu Nico Terola.

Notně zklamaný byl český mladík po závodě nejnižší kubatury, když byl jeho konečný výsledek při GP Aragónu ovlivněn nejen samotnou technickou závadou, ale rovněž i špatnou volbou směsi pneumatik.
Jakub Kornfeil: „Můj start byl takový „nijaký“, když jsem při něm nikoho nepředjel, ale ani mne nikdo nepředjel. Do první zatáčky bylo docela těžké se poskládat, ale nakonec se nám to všem podařilo bez pádu. V průběhu první kola jsem se párkrát předjel s Rossim a s Němcem Schrőtterem, ale nakonec mne oba přejeli z větru na dlouhé rovince z kopce. Posléze jsem zahlédl, jak začíná ujíždět Portugalec Oliveira a jeho cesta mířila ke skupince, která jak se ukázalo,nakonec bojovala o čtvrté místo. Bohužel Němec chtěl bojovat a vždy když jsem ho na brzdy předjel, tak mi to vrátil z větru zpět. Myslím, že v nějakém asi 7 – 8 kole, když už jsem měl drobný náskok před Martinem a samozřejmě Schrőtterem, tak mi z ničeho nic vynechala motorka a trochu mi to připadalo jako by byla zadřená. Od toho momentu vlastně kdy jsem už byl na desáté příčce a začal jsem se dotahovat na tu skupinku přede mnou, tak motorka už nejel tak jak by měla. A za další dvě kola mi prostě odešly gumy a já začal na základě těchto okolností jezdit kola až skoro o 3 sekundy pomaleji. Vlastně tím začal můj postupný propad až na konečné 13.místo. No jo no, ze začátku to vypadalo dobře, ale nakonec to dopadlo dost na prd. Po závodě mechanici zjistili, že praskla nějaká podložka v motoru a tím byl ovlivněn jeho výkon. Zkrátka když to netáhlo, tak nepomůže ani když tahá jezdec. Domů nejedu sice s prázdnou, ale takhle jsem si to zrovna moc nepředstavoval. No nic, tak budeme bojovat dál, protože do konce šampionátu ještě pár závodů chybí a třeba se k nám štěstí zase zpátky vrátí.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist