Khairuddin chce pravidelně dojíždět v Top-10

Zulfahmi Khairuddin je jediným zástupcem země tradičního pořadatele závodů Grand Prix v Sepangu a na dosavadních testech kubatury Moto3 byl stabilním jezdcem Top-10 časové tabulky a stejné umístění chce zopakovat i v závodech letošního šampionátu.

Tovární jezdec KTM Zulfahmi Khairuddin z týmu AirAsia-SIC-Ajo má na rok 2012 hodně vysoké cíle.

V MS se objevil v roce 2009 na divokou kartu doma v Sepangu a od té doby je pravidelným účastníkem šampionátu. Ve své první kompletní sezóně GP, tedy 2010, skončil celkově 24., vloni pak 18. a letos chce pravidelně dojíždět v Top-10. Khairuddin je tak po Shahrolu Yuzym - startoval v GP v kubatuře 250 ccm na Yamaze v sezónách 2000-2002 - teprve druhým pravidelným pilotem z Malajsie.
Při obou dosavadních testech IRTA kubatury Moto3 ve Valencii a v Jerezu dokázal Zulfahmi Khairrudin, že jeho ambice mohou být opravdu vysoké. Na okruhu Ricarda Torma byl celkově 9., na dalších testech dokonce 6. V pěti ze šesti testovacích dnů skončil pilot týmu AirAsia-SIC-Ajo vždy v Top-ten.

"Bylo pár lidí, co si mysleli, že moje jezdecké schopnosti nebudou na čtyřtakty stačit. Ale já jsem se s novou výzvou mistrně vypořádal", říká 20-letý jezdec z Malajsie a dodává: "To ale neznamená, že bych měl nyní něco vypustit. Musím nadále pilně pracovat a mé výkony stále zlepšovat".
Samozřejmě, že jeho dosažené časy mají hodně společného s tím, že Khairrudin je nyní továrním pilotem KTM a má tak k dispozici velmi kvalitní závodní materiál: "Že mohu jezdit čistou závodní motorku, tak tím se mně vyplnil můj závodnický sen. Je to obrovská čest, být jedním z pěti továrních pilotů této značky."

"Fahmi se neuvěřitelně zlepšil od doby, kdy před rokem přišel k nám do týmu. Jsem hrdý na to, že jsem mu mohl pomoci v tom, aby se stal továrním pilotem KTM", říká jeho týmový šéf Aki-Ajo.
Spokojen je i hlavní sponsor AirAsia, že držitel jejich reklamy pochází z vlastní země a že se neustále zlepšuje. Od samého začátku 2009 stojí u Khairrudinovi kariéry šéf AirAsia Tony Fernandes, jinak rovněž známý jako týmový šéf F1 stáje Caterham: "Fahmi se v poslední době velmi zlepšil. My ho i nadále budeme podporovat a věříme, že na něho bude Malajsie v roce 2012 hodně hrdá".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist