Kent: Vše funguje jak má!

Po druhém oficiálním testu IRTA je celkem jasné, že kdo chce být první historickým mistrem světa kubatury Moto3, měl by jet na motocyklu KTM, neboť prvním testům ve Valencii dominoval zkušený Sandro Cortese a nyní v Jerezu byl mladý Brit Danny Kent z týmu Red-Bull-Ajo nejrychlejším jezdcem po všechny 3 dny.

Danny Kent dominoval časovým tabulkám druhého oficiálního testování nové kubatury Moto3 časem 1:47,1 minuty, čímž byl o 0,4 sekundy rychlejší než Maverick Viñales, vloni ve stopětadvacítkách celkově třetí a tedy největší papírový favorit, neboť jak mistr světa Nicolas Terol, tak vicemistr Johann Zarco přestoupili o třídu výš do Moto2.
"Mám velmi dobrý pocit, všechno funguje jak by mělo. Jsme schopni absolvovat na testech závodní simulaci a přitom s každým kolem se mohu něco nového naučit", byl po testech velmi spokojený 18-letý britský jezdec.
Kentův týmový kolega je zkušený 22-letý Sandro Cortese, který naproti tomu dominoval na prvních testech ve Valencii, se i v Jerezu pohyboval neustále mezi nejlepšími, ačkoliv na okruhu Jerez de la Frontera i jednou spadl: "Něco takového se může stát, pokud jezdec hledá, kde je limit. Mám velmi dobrý pocit, neboť jsme vždy patřili k absolutní špičce kubatury Moto3".
"Jerez je úplně jiný okruh než Valencia, ta je spíše tratí Stop and Go. Viděli jsme ale, že je to oblíbený okruh Dannyho Kenta. Neměli jsme žádné velké problémy. Hlavním bodem našeho testování bylo nalezení správného nastavení. Nyní musí KTM nějaké týdny tvrdě pracovat a pak už nás čekají poslední testy před novou sezónou 2012", zamyslel se týmový šéf Aki Ajo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist