Katar: Kde zůstala Honda?

V Top-10 MS-Moto3 můžeme ve výsledkách najít osm KTM a dvě Mahindry. Honda neměla šanci.

Byla to doslova pohroma pro největšího výrobce motocyklů na světě, když nejlepší Hondu jste mohli najít ve výsledkové listině MS-Moto3 až na pozici 11....! Týmový šéf stáje Ambrogio Fiorenzo Caponera tak vlemi brzy poznal, že konkurovat KTM bude jen hodně těžké: "Naše motory nemají takový výkon, který potřebují naši jezdci k tomu, aby udrželi tempo s těmi nejrychlejšími. Ačkoliv jsme měli dva nejlepší jezdce s těmito motocykly, tak ani Danny Webb a ani Brad Binder neskončili v Top-10.".
"Potřebuji lepší Topspeed, jinak nemohu nikoho přdjet. Šasí je dobré, ale motor je pomalý", říká Webb, jenž skončil v cíli 11.

Lépe se nevedlo ani jeho značkovému kolegovi. Vloni odstartoval Romano Fenati jako Rookie v Doha úplně senzačně do sezóny, neboť dojel druhý. Nyní se propadl do hloubi výsledkové listiny a nikoho tak nezajímá...

Špatný trénink, až 12. místo, ještě horší závod a za odmávnutí jako 15., získal jeden hubený mistrovský bod. Pro Romana Fenatiho nemohla začít sezóna hůře!
"Měl jsem problémy s brzdami, celý závod byl hodně těžký. Vloni jsem zde byl hodně rychlý, nyní jsem vybojoval pouze jeden bod. Ale neschovám rozhodně hlavu do písku, budu dále tvrdě pracovat a musím se z tohoto ponoru vynořit zase na hladinu", je názoru 17-letý Ital, který byl 2012 vyhlášen Shooting-Star.

Ex-pilot GP Roberto Locatelli, technický koordinátor San Carlo Team Italia FMI, rozhodně odmítá názor, že tým není připraven na závodění v MS-Moto3: "Důležité je, že jsme byli na startu. Potřebujeme prostě čas, abychom motocykl správně nastavili. Musíme se dívat dopředu, a snažit se vyřešit naše problémy. Rozhodně se nevzdáme".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist