Karel Hanika tentokrát bez bodu

Letos poprvé Karel Hanika v závodu světového seriálu motocyklových prototypů nebodoval, když během závodu třídy Moto3 v Argentině dvakrát spadl a závod nedokončil. Na startovním roštu sice patřila českému jezdci šestnáctá pozice, ale krátce po startu se dokázal výrazně posunout dopředu.

Bohužel první zatáčka okruhu Termas de Río Hondo byla místem, kde do dobře jedoucího Karla Haniky narazil jeden z jeho soupeřů, což následně znamenalo ztrátu důležitých pozic, které při startu získal. Potom následoval pád v páté zatáčce po kolizi s italským jezdcem Mahindry, kterým byl Andrea Locatelli.
Český závodník v barvách týmu Red Bull KTM Ajo nic nevzdal, sedl na motorku a v závodu i s poškozeným strojem pokračoval dál. Cílem své třetí Grand Prix kariéry ale neprojel, protože v předposledním kole dostal highsider a skončil ve štěrku únikové zóny.

V Argentině Karel Hanika nezískal ani jeden bod, takže mu před cestou do Jerezu patří v průběžném hodnocení třídy Moto3 sedmnáctá pozice.

„Víkend jsme zahájili s velmi dobrým pocitem v tréninkové části, ale už kvalifikace nám nevycházela tak, jak jsme chtěli a do závodu jsme byli nuceni startovat ze zadních pozic,“ uvedl po Velké ceně Argentiny Karel Hanika. „Měl jsem ale dobrý start, ale v první zatáčce do mě narazil jeden z jezdců a díky tomu jsem přišel o hodně pozic.“
„Po dlouhé rovince jsem se dostal do silného provozu a poprvé havaroval. Motorka byla silně poškozená, ale chtěl jsem pokračovat v závodu. Pak jsem ale nakonec spadl znovu. Byl to špatný závěr víkendu, ale musíme na to zapomenou a zaměřit se na další závod,“ dodal závěrem Karel Hanika, který bude už tento víkend závodit v Jerezu, kde to dobře zná.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist