Jorge Martin: „Doufám, že v Brně budu moci závodit“

Jorge Martin po svém nešťastném pádu během závodního víkendu v německém Sachsenringu, při kterém si přivodil zlomeninu nohy, hlásí návrat zpět na okruh. „Doufám, že budu schopný se v Brně postavit na startovní rošt – chci jet, i když mě bude má noha bolet,“ vyjádřil se devatenáctiletý jezdec pro solomotos.es.

Zranění španělského pilota během druhé tréninku na téměř čtyřkilometrové trati si vyžádalo chirurgický zákrok, jež trval tři hodiny. Operaci vedl doktor Ginebra, který během ní jezdci pomocí šroubů zpevnil pravou holenní kost.

I přestože ještě nemůže Jorge Martin pořádně došlápnout na pravou nohu, je odhodlaný znovu nasednout na motorku a sbírat další body do šampionátu. „Můj zdravotní stav se zlepšuje. Čtrnáct dnů po operaci jsem začal používat statické kolo a chodit do posilovny, abych neztratil svalovou hmotu. V nejbližší době k těmto činnostem ještě přibude i plavání. Chci se co nejrychleji zotavit, abych mohl do brněnského závodu nastoupit,“ říká aktuálně čtvrtý muž v celkovém pořadí žebříčku kubatury Moto 3.

Závodník se momentálně připravuje pod odborným fyzioterapeutickým dohledem ve Valencii. Příští týden v pondělí podstoupí magnetickou rezonanci a 3. srpna se v Brně rozhodne, zda je z lékařského hlediska možné, aby se Velké ceny České republiky Jorge Martin zúčastnil.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist