Jasper Iwema za FGR

Nizozemský jezdec Jasper Iwema pojede v letošní sezóně za český tým FGR seriál mistrovství světa v kubatuře Moto3. Tuto, v kuloárech už delší dobu proskakující zprávu, přinesl jako první nizozemský web Racesport a tak jsme se zeptali přímo na základně týmu FGR v Ústí nad Orlicí, co je na tom pravdy?

Nikoliv český jezdec Tomáš Vavrouš, a ne uvažovaní Francouzi Alexis Masbou či Valentin Debise, nýbrž jediný nizozemský jezdec Grand Prix Jasper Iwema, podporovaný přímo okruhem "TT Circuit Assen", pojede se sponzorem GAMMA - největším stavebním obchodním řetězcem v Holandsku-, za nováčka šampionátu Grand Prix, český tým FGR v nové kubatuře Moto3.

Zeptali jsme přímo v týmu FGR, zda se tato informace zakládá na pravdě a jaká je aktuální situace. Odpověděl nám Luboš Felgr: "Smlouva s Iwemou není ještě podepsaná, ale je to tak na 99%. K podepsání by mělo dojít v nejbližších dnech. Iwema je jediným holandským zástupcem v seriálu Grand Prix a proto byl i velký zájem promotéra šampionátu a také nizozemského okruhu "TT Circuit Assen", aby tento Holanďan v seriálu Grand Prix startoval".

23-letý nizozemský jezdec Iwema, závodil v šampionátu Grand Prix pravidelně poslední tři roky a to v těchto týmech: Racing Team Deutschland (Honda-Seel, 2009) a CBC Corse (2010 a 2011 Aprilia RSW, RSA), když nejlepší jeho sezónou byla ta předminulá v roce 2010, kdy získal celkem  34 bodů, což znamenalo 16. místo v celkovém hodnocení MS. Jasper Iwema má zatím na svém kontě celkem 50 závodů v kubatuře do 125 ccm, nejlépe pak zajel na své oblíbené trati v Brně, kde skončil v roce 2010 na místě osmém a vloni dojel na "Masecu" desátý.
Jasper Iwema pojede v tradičních oranžových barvách Holandska a modrých barvách české stáje FGR s motocyklem Moto FGR, do kterého bude zamontován motor Honda (NSF250R), pocházející od švýcarské ladičské firmy GEO Technology.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist