Jasper Iwema jede domácí závod GP

Idolem domácího holandského publika je bezesporu Jasper Iwema z českého týmu FGR Moto3.

Ačkoliv se to nezdá, tak Jasper Iwema je skutečnou "hvězdou" ve své vlasti. V mistrovství světa se tento pilot objevuje pravidelně od roku 2009. A tak není náhodou, že na Grand Prix "ve svém domě" se jeho fanoušci shromáždili na fóru přejmenovaném na "Iwemania", kde byly k dispozici lístky (63 Euro na celý víkend), které ale byly okamžitě vyprodány.
Jak všichni pozorní čtenáři našeho webu vědí, 22-letý rodák z Hooghalenu jezdí letos "Svět" za český tým MOTO3 FGR s vlastním podvozkem a s motorem Honda NSF250R, tedy zkráceně "MOTO FGR Honda 3". Nejlepším výsledkem Jaspera Iwemy bylo skvělé 7. místo v deštivé Grand Prix Francie na okruhu Le Mans. Aktuálně je tento sympatický Nizozemec s 9 získanými body na 20. místě tabulky kubatury Moto3.
Jasper Iwema na včerejší tiskové konferenci řekl, že by rád pokračoval ve vzestupném trendu, který už byl zřetelný v Katalánsku a v Silverstone: "Tým udělal pro tento závod několik úprav motoru, a musíme vyčkat, jaký to bude mít vliv na lepší akceleraci, protože to je to, co nám zatím trochu brání v dosažení ještě lepších výsledků".




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist