Jakub Kornfeil testuje novinky od KTM

Mezi dvěma podniky Grand Prix v Jerezu a Le Mans si český motocyklový závodník Jakub Kornfeil příliš neodpočine, protože už ve středu odletěl do španělské Almerie, kde bude testovat za zavřenými dveřmi novinky, které výrobce KTM připravuje pro rok 2015.

Pro tento test byli přizváni pouze tři jezdci, takže kromě Jakuba Kornfeila z týmu Calvo bude v Almerii testovat jezdec stáje SKY Racing Team VR46 Romano Fenati a Australan Jack Miller z tovární skupiny Red Bull KTM Ajo.
Test proběhne pouze pod dohledem inženýrů KTM. Dokonce ani žádný z techniků českého závodníka nebude mít po dobu testování přístup na závodiště. Vůbec poprvé v kariéře získal Jakub Kornfeil možnost testovat nejnovější tovární specifikace a svými poznatky přispět k vývoji nových motocyklů.

„Byl jsem hrozně překvapený, když mě továrna KTM oslovila, abych s nimi testoval nové věci pro rok 2015,“ uvedl Jakub Kornfeil, jenž bude testovat rám, tlumiče a ostatní nové díly. „Nikdy jsem žádnou takovou příležitost neměl a moc si toho cením, že se k tomu můžu připojit.“
„Už se moc těším na novinky, které bude mít KTM připraveny. Ve čtvrtek a v pátek nás čekají dva dny ježdění, v sobotu si dáme volno a celé testy uzavřeme v neděli, kdy se vydáme na trať naposledy,“
dodal český závodník týmu Calvo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist