Jakub Kornfeil podepsal s LaGlisse

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil den po skončení sezony oznámil podpis smlouvy s týmem Laglisse, se kterým letos závodil Maverick Viňales a Ana Carrasco. Jakub Kornfeil jel v letošním roce s nizozemskou stáji RW Racing GP s níž sezonu dokončil jedenáctý a po roce se jejich cesty rozcházejí.

V neděli 10.listopadu došlo k podpisu smlouvy pro sezonu 2014 mezi Jakubem Kornfeilem a týmem LaGlisse, jenž v mistrovství světa jede v třídě Moto3 pod názvem Team Calvo. V letošním roce v barvách tohoto týmu závodil Maverick Viňales, který v neděli vyhrál titul světového šampiona nejnižší kubatury a nyní přestupuje do třídy Moto2.

Český závodník nyní míří k týmu, který provozuje motocykly KTM a jejichž ambice jsou po letošním vítězství v šampionátu vysoké. Novým šéfem týmu Jakuba Kornfeila bude Pablo Nieto, se kterým se český jezdec už nějakou dobu zná. (na fotografii Jakub Kornfeil a manažer týmu Jaime Fernández Avilés)

K podpisu smlouvy Jakub Kornfeil uvedl: „Kdyby mně ještě před začátkem této sezony někdo řekl, že pojedu u Calva, nevěřil bych tomu. Jsem hrozně moc šťastný, že se to podařilo. Nikdy snad ani nebudu schopen slovy vyjádřit, jak hrozně moc děkuji firmě Redox, že mi umožnila tuhle možnost. Nemenší podíl na tom všem má také můj taťka a všichni naši partneři. Že lidi okolo mě pracují na sto procent a možná ještě více než na sto, o tom nemůže být nejmenších pochyb.“

„Pro mě to ale znamená velký závazek. Zázemím, technikou a personálním obsazením se posouváme na opravdu nejvyšší úroveň nejnižší kategorie. Já se tedy musím postarat o to, abychom tam patřili také s našimi výsledky. Jsem na celé tohle dobrodružství moc zvědavý. Hlavně na KTM a jejich rám. Už se nemůžu dočkat, až se poprvé zapojíme do testovacího procesu. Letos to nebyla nejlehčí sezona. Tým RW ale pracoval i přes určitá úskalí velmi dobře a za to jim patří z mé strany také velký dík a do dalších let jim přeji jen to nejlepší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist