Hanika zajel v kvalifikaci desátý čas

Desátý závod sezony je pro nováčka v mistrovství světa Karla Haniku novou zkušeností. Na americkou slavnou dráhu Indianapolis Motor Speedway si český závodník KTM dokázal poměrně rychle zvyknout a v kvalifikaci byl dokonce ve hře o druhou a třetí řadu na startu.

Nakonec je to desátá pozice a start ze čtvrté řady, kde bude Karel Hanika společně s jedenáctým Alexisem Masbou a dvanáctým Alexem Rinsem. Přitom až do posledních sekund kvalifikace Moto3 byl jezdec z Brna devátý nejrychlejší. Poslední rychlé kolo ale zvládl na výbornou Juanfran Guevara, který nastavil pátý čas, což Karla Haniku stálo start z třetí řady.

Od jezdců startujících těsně před Hanikou dělí českého závodníka jen minimum a na čas svého týmového kolegy Jacka Millera, který kvalifikaci Moto3 vyhrál, Hanika ztratil jen 0,584 sekundy.
K sobotnímu programu Karel Hanika blíže prozradil: „Kvalifikace nezačala špatně. Hned v úvodu jsme obuli nové pneumatiky a na nich jsem dokázal zlepšit čas z dopoledne. Také během druhého výjezdu na trať jsem se cítil dobře, potom co jsme spolupracovali s Jackem. Jen ještě potřebuji zlepšit cit s předkem, ale jinak motorka funguje velmi dobře.“

„Myslím, že jsem mohl být rychlejší, ale udělal jsem chybu. Musím si z toho vzít poučení do budoucna, protože nemůžu přicházet o tyto příležitosti. Zítra se budu snažit udržet v klidu a snažit se jet konzistentně, abych měl dobrý závod,“
dodal Karel Hanika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist