Hanika startuje jedenáctý, dosud nejlepší kvalifikace

Osmnáctiletý brněnský závodník Karel Hanika si ve francouzské kvalifikaci dojel pro jedenáctou pozici na startovním roštu Moto3, což je pro nováčka v mistrovství světa a jezdce stáje Red Bull KTM Ajo zatím nejlepší kvalifikační výkon z úvodních pěti podniků seriálu Grand Prix.

Přitom na dráze okruhu Bugatti jel Karel Hanika vůbec poprvé a trať se teprve učil, čemuž napovídal výsledek prvního tréninku, kde skončil s časem 1'45,792 sekundy jednadvacátý. Už v pátek odpoledne ale předvedl výrazný progres, když se časem 1'43,873 sekundy posunul na deváté místo a na prvního Márqueze už ztrácel jen necelé půl sekundy.
V sobotní kvalifikaci byl Karel Hanika v jednu chvíli druhý za svým týmovým kolegou Jackem Millerem. Jak se kvalifikační trénink blížil ke svému závěru, jezdci zrychlovali a ještě po vypršení časového limitu patřila českému jezdci devátá pozice ve třetí řadě. V poslední chvíli ale dokázal před Haniku zajet Malajec Khairuddin a Ital Fenati.

Do závodu francouzské Grand Prix tak Karel Hanika startuje z jedenácté pozice a to je rozhodně velmi zajímavá výchozí pozice a nejlepší pozvánka k nedělnímu závodu, který jistě nabídne napínavé okamžiky. „Jsem moc spokojený, protože jsme celý víkend velmi usilovně pracovali a konečně získali dobrou kvalifikační pozici,“ uvedl v sobotu odpoledne Karel Hanika.
„Ne všechno dnes ráno vyšlo perfektně, protože jsme potřebovali na motorce změnit pár věcí, ale pokud vezmu v úvahu fakt, že jsme jezdili na použitých pneumatikách, výsledky nebyly tak špatné,“ pokračoval Karel Hanika, který byl v sobotu dopoledne dvaadvacátý.

„V kvalifikaci se nám podařilo hodně pokročit. Stejně jako včera jsme spolupracovali s Jackem (Jack Miller), Niklasem (Niklas Ajo) a Dannym (Danny Kent) a spolupráce to byla opravdu úspěšná, což nám hodně pomohlo. Díky skvělé práci týmu jsme zaznamenali dobrou kvalifikaci a jsem za to moc rád.“
„Uvidíme, jak se mi zítra podaří start. Motorka je připravená a na pneumatikách se cítím dobře, takže pokud dobře odstartuji, pak můžu být v přední skupině, což je místo, kde bych chtěl být. Nemusí to sice dopadnout tímto způsobem, ale udělám maximum proto, abych se jich udržel co nejdéle. Myslím, že můžeme získat dobrý výsledek a bojovat o Top 10,“
dodal závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist