Hanika rychle snižuje ztrátu na nejlepší

Tak jak jsme u českého jezdce Karla Haniky byli zvyklí z Red Bull Rookies Cupu, tak podobně dobře si vede také ve svém prvním podniku Grand Prix v Kataru, kde během tří tréninkových jízd předvedl progres ze ztráty 2,403 sekundy na konečných 0,510 sekundy a v kombinaci časů obsadil desátou příčku.

Katarský okruh Losail je místem, kde Karel Hanika teprve získává zkušenosti, protože tam nikdy nebyl a také nikdy nezávodil pod světly reflektorů. Nutno dodat, že jeho adaptace novým podmínkám probíhá nadmíru dobře a při pohledu na výsledkovou tabulku kombinace časů tří volných tréninků dělí Haniku od jeho týmového kolegy Jacka Millera 0,351 sekundy.
A byl to právě Australan Miller, jenž v pátek s Karlem Hanikou v závěsu ukazoval českému jezdci taje katarského okruhu. Nejrychlejší kolo zajeli oba až v pátek večer, když Miller nastavil čtvrtý čas 2'06,280 sekundy a Karel Hanika byl s časem 2'06,631 sekundy devátý.

V sobotu je na programu kvalifikace a ta bude pro jezdce stáje Red Bull KTM Ajo jedním z prvních ostrých měření sil s konkurencí Moto3. Po pátečním tréninku Karel Hanika uvedl: „Dnes to byl další dobrý trénink. Hodně jsme pracovali s různými konfiguracemi motocyklu.“
„Nejdřív jsme zlepšili cit na použitých pneumatikách a později jsme byli ještě lepší na nových. Věřím, že zítra se nám podaří pokročit ještě dál. Moc rád bych dnes poděkoval Jackovi (Jack Miller) za jeho pomoc na dráze,“
dodal závěrem sedmnáctiletý Hanika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist