Hanika měl v závěru smůlu, startuje šestnáctý

V polovině kvalifikačního tréninku třídy Moto3 to pro českého závodníka Karla Haniku vypadalo moc dobře, když s časem 1'50,487 sekundy figuroval na čtvrtém místě výsledkové tabulky. Když se v závěrečných minutách rozhodovalo o postavení na startu nedělní Grand Prix, Karel Hanika havaroval a skončil šestnáctý.

Jezdec týmu Red Bull KTM Ajo byl velmi blízko šance zaznamenat nejlepší postavení na startu ve svém premiérovém ročníku jezdce motocyklového mistrovství světa. V době, kdy se chystal zajet rychlá kola byl dvanáctý, ale v deváté zatáčce okruhu Termas de Río Hondo spadl a nedokázal tak atakovat časy blíž předním příčkám.

Brněnský závodník Karel Hanika tak v závěru kvalifikace ztratil dalších pár pozic a do závodu Velké ceny Argentiny odstartuje z šestnáctého místa. Šestá řada je komplet KTM a společně s Hanikou tam startuje sedmnáctý Enea Bastianini a osmnáctý Isaac Viňales.
„Kvalifikace začala velmi dobře, když jsem zajel čas, který mi na moment stačil na čtvrté místo,“ uvedl po kvalifikaci Karel Hanika. „Později jsem se necítil úplně pohodlně, takže jsme provedli nějaké změny, které nám umožnily zaznamenat lepší výsledky.“

„Byl jsem zrovna v rychlém kole a zlepšoval každý sektor, když jsem havaroval. Začínáme z šesté řady, což si myslím bude podobný závod jako v Austinu,“
dodal závěrem Karel Hanika, který v Texasu startoval sedmnáctý. Český jezdec je rychlý, takže naděje na bodovaný výsledek tu je.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist