Francouzský víkend nebyl pro Haniku snadný

Karel Hanika startoval do závodu francouzské Grand Prix z boxové uličky, takže to pro brněnského závodníka nebyl vůbec snadný závod. S tím jak jeho soupeři postupně odpadávali a on sám získával jednotlivé pozice, stále rychleji se přibližoval bodovaným příčkám. Nakonec byl ale klasifikován dvacátý a po Jerezu nebodoval ani v Le Mans.

Důvodem proč své tažení za bodovanými pozicemi Karel Hanika nedotáhl do úspěšného konce byl pád v závěru závodu. Český závodník to nevzdal, vrátil se zpátky na trať a závod dokončil dvacátý. V průběžném hodnocení je jezdec týmu Red Bull KTM Ajo třináctý.

„Dnešním závodem jsem trošku zklamaný,“ konstatoval Karel Hanika. „Startoval jsem z boxové uličky, v úvodních kolech měl s motorkou velmi dobrý cit a dobrou rychlost. Později jsem už tuto rychlost nedokázal udržet. Vím, že potenciál můj i motorky byl mnohem vyšší než jsme dnes předvedli, a že můžeme zajet dobře, ale nedokázal jsem dosáhnout výsledku jakého jsme chtěli. Musíme tvrdě pracovat, abychom se pro nadcházející závody zlepšili a bojovali o přední příčky.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist