Folger má tým i motorku

Na testovacího jezdce degradovaný německý talent Jonas Folger - vloni celkově šestý v MS stopětadvacítek a vítěz Grand Prix Velké Británie - našel pomocnou ruku a těsně před testy IRTA v Jerezu má nový tým a tím i pochopitelně motorku.

Jonas Folger si může od včerejška zhluboka vydechnout: po degradování na testovacího jezdce u MZ Racing a po nesplnitelných finančních požadavcích ze strany RTG - 250 000 Euro - našel bavorský pilot přece jen stabilní místo ve startovní listině letošního šampionátu Moto3.
18-letý Folger pojede za tým Ioda Racing s motocyklem jejich vlastní konstrukce TR002. Týmovým šéfem italské stáje Ioda je Giampiero Sacchi, který jako zkušený ex-manažér různých továrních týmů Aprilie v "malorážkách" nechtěl tento německý talent nechat propadnout do "skladiště" pilotů bez smlouvy.

Nic tedy nestojí v cestě, aby se Folger zúčastnil posledních oficiálních testů v Jerezu od příštího pondělí do středy. 18-letý jezdec odcestuje v neděli se svým otcem do Andalusie, aby zde podepsal smlouvu na letošní rok s týmem Ioda-Racing.
V loňské sezóně startoval Folger s továrním motocyklem Aprilia RSA v týmu Red Bull Ajo MotorSport, ale po známých problémech před brněnským startem - pozdní návrat do paddocku po návstěvě jednoho brněnského klubu a z toho plynoucího zdravotního kolapsu při kondičním tréninku - mu byl nejen tento motocykl přechodně odebrán a jezdil ho Danny Kent, ale nebyla mu manažérem Aki Ajem nabídnuta smlouva na letošní rok a Folger byl rázem bez týmu a motorky. Angažoval ho sice MZ Racing, ale ten má velké finanční problémy hlavně v mateřské továrně, takže se Folger ocitl v minulých dnech na dlažbě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist