Filip Salač zajel první den v Le Mans nejrychleji

Start desátého podniku světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu Le Mans přinesl Filipu Salačovi životní výsledek. Vůbec poprvé vyhrál ve své kategorii Moto3 volný trénink. Podařilo se mu to v tom druhém odpoledne, ráno zajel čtvrtý čas, v kombinaci časů pro přímý postup do Q2 je první. Český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu ČR už se těší na zítřek a hlásí, že do toho dá všechno!

Filip Salač vyhrál druhý trénink v posledním kole, které zajel v čase 1:44,820 a porazil tak druhého Romana Fenatiho o 0,039 s. V pátek odpoledne tréninky komentoval slovy: „Jsem strašně rád, že se to dneska povedlo. Jak na vodě, tak i na polosuchu jsem byl rychlý. Ráno jsem měl nejlepší čas v půlce tréninku. Pak jsem zajel do boxů a po návratu na trať bylo pár momentů, kdy jsem málem spadl. Do druhého tréninku jsem vyjel na mokrých pneumatikách, trať ale byla už místy sušší. Vyměnili jsme pneumatiky, stroj jsme nastavili na suchý povrch a zajížděl jsem výborné časy. Pak jsem zajel super kolo a vyhrál celý trénink."

„Děkuji moc všem za podporu, zejména prezidentu Autoklubu České republiky, panu Šťovíčkovi, který mi v minulých týdnech hodně psychicky pomohl. Vím, že je to sice jen pátek, ale tento výsledek byl důležitý jak pro mě, pro mojí hlavu tak i pro to, že jsem byl zase vidět na špici. Už se těším na zítra a dám do toho všechno!“

„Filipovi moc gratuluji! V posledních týdnech, kdy příliš nedařilo, jsme rozebírali situaci, ten minulý závod v Barceloně, kdy dojel na bodech, byl posun k lepšímu. Dnešek byl famózní a věřím, že se mu bude dařit i zítra a hlavně v nedělním závodě,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist