Filip Salač končí v týmu Rivacold Snipers, nahradí Jasona Dupasquiera v PruestelGP

Jen necelý týden poté, co získal Filip Salač na okruhu v Sachsenringu svou první pole position v Moto3, se rozhodl ukončit spolupráci se stávajícím týmem Rivacold Snipers, kde ho nahradí ho Alberto Surra. Český závodník nově obleče barvy PruestelGP, kde pojede místo zesnulého Jasona Dupasquiera.

Filip Salač z týmu odchází po vzájemné dohodě. Podle novináře Simona Pattersona mohly konečné rozhodnutí ovlivnit výsledky z posledních dvou závodů, které kvůli technickým potížím Salač nedokončil. V Sachsenringu navíc startoval z pole position.

"Snipers Team oficiálně potvrzuje ukončení profesního vztahu s Filipem Salačem. Přejeme mu v jeho budoucí kariéře jen to nejlepší," uvedl tým na sociálních sítích. 

Českého závodníka v Rivacold Snipers nahradí Alberto Surra, jezdec z Team Bardahl VR46 Riders Academy. "Máme radost, že můžeme v našem týmu Alberta přivítat. Dáme mu naši veškerou podporu, aby mohl růst a získávat zkušenosti. Je to italský talent, který minulý rok bojoval o titul v Moto3 CIV."

Tým PruestelGP dnes odpoledne potvrdil, že to bude právě Salač, kdo nahradí zesnulého Jasona Dupasquiera. "Je pro mě potěšením vrátit se zpět, děkuji, týme," okomentoval český rodák. Závod v Assenu vynechá, v nových barvách se představí po letní pauze na GP Štýrska.

"Zpátky v modrém. Díky Snipers za všechny zážitky a výsledky s Vámi! Vždycky budete moje rodina od GP Rakouska se vracím do Pruestel GP a jsem za to strašně rád. Budu se stejnou crew, s jakou jsem jezdil v roce 2019 svoji první sezónu v Moto3. A já mám za sebou další dva roky zkušeností. Hodně jsem zvažoval a věřím, že právě tohle je pro mě správným krokem a novou motivací, kterou po zklamání z minulých závodů potřebuju. Budu se snažit zajet co nejlépe pro Jason," napsal Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist