Filip Salač k soukromým testům v Jerezu

V jihošpanělském Jerezu se jezdci týmu Redox Prüstel GP pustili do soukromého testu, ve kterém zahájili přípravy na letošní sezónu ve třídě Moto3 v mistrovství světa silničních motocyklů. Letos tu také debutuje český závodník Filip Salač a zde je jeho hodnocení.

Slunečné počasí přivítalo závodníky týmu Redox Prüstel GP na jihu Španělska na okruhu Jerez de la Frontera, kde je čekal dvoudenní soukromý test. Bohužel během druhého dne zesílil vítr, takže bylo těžké zlepšit časy na kolo.

Filip Salač navázal na předchozí práci se strojem KTM a s týmem zkoušeli spoustu dalších věcí. Oproti předchozím testům ve Valencii se musel tentokrát český mladík poprat s několika problémy. Jen po pár kolech se mu opotřebovávaly pneumatiky a rapidně odcházela přilnavost, takže mohl odjet jen pár kol v kuse. Sedmnáctiletý jezdec také pracoval na lepší stabilitě při brzdění.

Příští týden se tým do Jerezu opět vrátí, kde se rozjede oficiální IRTA test. Kromě testu strojů se budou moci porovnat s ostatními konkurenty ze seriálu mistrovství světa silničních motocyklů.

Filip Salač test komentoval slovy: „Po testech jsem hodně spokojený, jak s týmem, tak s motorkou. Zatím se nám pracuje velice dobře a s mechaniky jsme si sedli. Zkoušeli jsme spoustu věcí a také zajet rychlejší časy na kolo. To šlo dobře a nebyl jsem tak daleko od prvního. Za to jsem rád. Motorka se mi líbí. Oproti loňsku je úplně jiná, protože jsem jezdil na KTM z roku 2016. Letos mám model 2019, takže je to úplně jiný stroj. Doufám, že mi sedne ještě víc.“

„Při testech jsme měli pár problémů se zadní částí motocyklu, protože jsme nemohli přijít na to, jak dát dozadu více gripu. V Jerezu je nový asfalt a více to tam klouže, nicméně je to pro všechny stejné a musíme se s tím poprat. Doufám, že na to přijdeme. Myslím, že jdeme správným směrem a věřím, že to půjde. Nyní nás čekají další testy v Jerezu, které už budou oficiální a kde se pojede na čas. Budu se snažit zajet co nejlépe a pokračovat v práci."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
tomasNJ přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Paulo přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist