FGR v Malajsii: Neděle prostě celá nevyšla

Po povedených dvou tréninkových dnech v malayském Sepangu se očekával také zvládnutý závodní den. Poté, co Josep od prvního tréninku výrazně zrychlil, se elektronik Marc Semeraro rozhodl na warm up vyzkoušet změnu převodovky. Ve dvou pasážích převody nevycházeli a tento krátký ranní trénink byl jedinou šancí, kdy to vyzkoušet. Změna se však neosvědčila, a Josep měl své nejrychlejší kolo o téměř dvě vteřiny horší než v kvalifikaci. Na závod tak logicky zůstal převod z tréninků.

Před startem bylo největší horko z celého týdne, takže byly na místě obavy o zvládnutí uchlazení motoru. Ty se však nenaplnili, ale za to nás čekali jiné trable. Josepovi se nepodařilo odstartovat, o několik míst se propadl a pohyboval se okolo 27. místa. Aby toho nebylo málo, tak letos poprvé a zrovna při závodě začala dělat neplechu spojka FCC a Josep nemohl v některých kolech vůbec zařadit jedničku, což výrazně poznamenalo předvedené časy. O trénincích jsme mohli těžit především z velmi dobře nastaveného motocyklu, když především na rovinkách náš jezdec získával. Při závodě tomu bylo naopak, na dlouhých rovinkách jel motocykl až o 15 km pomaleji a na dobrý výsledek jsme tak mohli rychle zapomenout. Josep se dotrápil do cíle na 25. místě, a on i celý tým byli samozřejmě ze závodu rozladěni, obzvlášť když se celý víkend dařil a první dvacítka byla nadohled …
Doposud nevíme, proč repasovaný motor při závodě tolik ztrácel. Vše zjistíme až po analýze na dalším závodě, který se jede již tuto neděli na australském ostrově Phillip Island.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist